Katarina Pavlović, učenica drugog razreda solo pevanja Muzičke škole „Petar Konjović”, u klasi profesorke Izabele Gužvanj, osvojila je prvo mesto na sedmom Međunarodnom muzičkom festivalu u Aranđelovcu. Akoš Serda poneo je drugu nagradu.

 

Sedamnaestogodišnja Bečejka, sudeći prema glasanju žirija, odlično je nastupila i, u korepeticiji Čile Sekelj, osvojila od mogućih sto, čak 95, 67 bodova. Međutim, Katarina Pavlović je na pomenutom takmičenju postala i laureatkinja za najbolje izvođenje u svojoj kategoriji. To prestižno priznanje najveće joj je do sada.

– Iskreno, očekivala sam prvu nagradu, jer je iza nas bilo mnogo rada i truda. Lane sam u Aranđelovcu takođe osvojila prvo mesto, pa sam se nadala istom rezultatu, dok me je priznanje za najbolje izvođenje mnogo obradovalo, navodi ova talentovana devojka.

Učenica Srednje škole u Novom Bečeju, na smeru dizajner tekstila, pevanjem se bavi i pre nego što je naučila slova, a iza nje su mnogobrojne nagrade. Sudeći prema angažmanu i volji koju ima, Katarinu, čiji se glas može definisati kao dramski sopran, očekuje još priznanja.

Za svoje sugrađane priprema solistički koncert, a jedino za sada jeste izvesno da će taj događaj biti upriličen u maju. Pored toga, do kraja ove nastavne godine nastupiće i na dva veća nadmetanja.

Još je jedan mladi talenat bečejske muzičke škole postigao zapaženi rezultat na festivalu muzike. Sa osvojena 82 boda Akoš Serda odneo je drugu nagradu u prvoj kategoriji u konkurenciji gospode. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име