Bár a tavalyi évre ígérték a város központjának átépítését Óbecsén, erre várhatóan csak május után kerülhet sor. December utolsó napján két szerbiai és egy olasz vállalat nyújtott be kivitelezői ajánlatot az önkormányzat közbeszerzési pályázatára.

Ekkor még azt remélték az önkormányzatban, hogy a közbeszerzési bizottság döntése után a győztes tavaszra nekiláthat a munkálatoknak, de ma már ez egyáltalán nem olyan biztos, az egyik ajánlattevő, a Vojvodinaput Pančevo Rt. vezette ajánlattevői csoport ugyanis február 3-án panasszal élt a bizottsági döntés miatt. Beadványukat a közbeszerzési eljárások jogvédelmével foglalkozó köztársasági bizottság bírálja majd el.

Tekintettel arra, hogy a köztársasági bizottság ilyen ügyekben ritkán hoz határozatot három hónapon belül, nem nagy a valószínűsége annak, hogy május előtt kiderül: kire bízza Óbecse a város központjának átépítését. Amennyiben a köztársasági bizottság úgy dönt, hogy a benyújtott panasz megalapozott, az óbecsei önkormányzat mint megrendelő köteles lesz megtéríteni a panasz benyújtójának a költségeit. Ez az összeg a közbeszerzési törvény szerint a közbeszerzés becsült értékének 0,1 százaléka, illetve amennyiben a panaszt az ajánlatok felbontása után nyújtották be, és a nyertes ajánlatösszege meghaladja a 120 millió dinárt, akkor a nyertes pályázó ajánlatának a 0,1 százalékát kell kifizetni a panasztevő költségtérítéseként. Óbecse a városközpont átépítésére 135 millió dinárt szán, amit banki hitelből fedez.

A munkálatok tulajdonképpen három projektumot foglalnak magukban: a térről a Tisza-parti címer mellé költöztetik a Szabadság-szobrot, távhővezetékeket helyeznek el a tér alatt, majd teljesen átépítik a város központi terét. Erre a három munkára írt ki az önkormányzat tavaly egy közbeszerzési pályázatot. A legkedvezőbb ajánlatot benyújtó leendő nyertesnek 150–210 nap áll majd a rendelkezésére a komplex feladat teljesítésére.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име