Két óbecsei fiatal úgy döntött, átutazza Ázsiát. Két hónap alatt több mint 20.000 kilómétert tettek meg az uticél eléréséig. Utazásuk célja az volt, hogy pénz gyűjtsenek az óbecsei kutyamenhely számára.

Annak ellenére, hogy sokan kételkedtek benne, a két 23 éves óbecsei fiatalnak sikerült megvalósítania célját. Mégpedig, hogy a tőlük is idősebb Yugo személygépkocsival tegyék meg útjukat Mongóliáig.

Ninoslav Trajković – Tizenkét országon utaztunk át, köztük Szerbiát is beleértve. A terveinktől eltérően sajnos Üzbegisztánba nem jutottunk el, mert nem kaptunk visszajelzést a vizumokkal kapcsolatosan, Oroszországban is megpróbáltuk az Üzbegisztáni nagykövetségen, de mivel két hetet kellett volna rá várnunk, inkább kihagytuk.

Đorđe Ilčešin -Rengeteg szép helyen jártunk, de engem leginkább a mongóliából haza vezető út fogott meg. Igaz, hogy porban és földes utakon vezettünk, és néhol el is akadtunk, de a remény és a hit akkor sem hagyott el minket, tudtuk, hogy végigcsináljuk, és gond nélkül hazaérünk.

Utazáuk célja elsősorban az volt, hogy pénzt gyűjtsenek az óbecsei kutyamenhely számára. Az adományok által pedig a napokban ezer eurót adtak át a menhelynek.

Az adományok 99 százalékát még az utazás előtt sikerült begyűjteni. Ezen felül Amerikából is érkezett egy névtelen adomány és a mongóliai barátaink is segítettek, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Egy héttel a hazatérés után a faitalok már újabb terveket szőnek. Jövőre ugyanis Afrikát tervezik meghódítani.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име