Opštinu Bečej je danas posetila delegacija Odseka za poljoprivredu pokrajine Guangdong, jedne od najrazvijenijih pokrajina Narodne Republike Kine, koja, kako je rečeno, pozitivno ocenjuje poljoprivrednu infrastrukturu Vojvodine, kao i opštine Bečej, i najavljuje konkretizaciju saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Cilj posete delegacije iz Guandonga je umrežavanje i povezivanje sa relevantnim institucijama, organizacijama i resorima u AP Vojvodini (jer se radi o sestrinskoj pokrajini), i to iz oblasti poljoprivrede; sa namerom da se razmena iskustava i informacije o tehnologijama koje se primenjuju u prehrambenoj industriji i u stočarstvu, prehrambenim proizvodima, nadzoru veterinarskih lekova i životinjskih proizvoda i kontroli kvaliteta u Vojvodini.

Nakon sastanka sa predsednikom opštine Bečej, gosti iz Kine su se sa domaćinima uputili ka ovdašnjim poljoprivrednim proizvođačima – živinarskoj farmi „Agroprodukt – Šinković”, potom govedarskoj farmi „Džigurski“ i kombinatu „PIK Bečej“.

Delegaciju su u poseti opštine Bečej predvodili potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

 

Više u TV reportažu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

1 KOMENTAR

  1. E moj Tošiću, sad ćeš morati na kurs kineskog jezika…da bi se mogao umrežiti i povezati sa relevantnim institucijama, organizacijama i resorima u Guandongu (jer se radi o sestrinskoj pokrajini)… brale. PS: Bolje da si zamolio Kostića da ne zatvara JEDINU prodavnicu svežeg mesa sa naše farme u Bečeju, (Poljomarket) pa sada jedemo kojekakav brlog i otrov od „Matijevića“ i „Promesa“. Vodi više računa o građanima Bečeja a ostavi se lupanja prazne slame sa kinezima…sve glupost do gluposti. Svaka ti čast. A vi građani Bečeja, dokle god budete ćutali i komentarisali sebi u bradu, neko će vas jašiti i manipulisati sa Vama…mene neće nikada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име