Predsednik skupštine opštine Bečej Peter Knezi neće prihvatiti mesto ombudsmana iz, kako je rekao, moralnih razloga.

 

Aktuelni predsednik lokalnog parlamenta izjavio je za list „Mađar so“ da ipak neće prihvatiti predlog predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića da se nađe na mestu zaštitnika građana opštine Bečej.

On je takođe rekao da bi do petka trebalo da zakaže sednicu lokalnog parlamenta, budući da je rok za njeno održavanje 31. januar. Na toj sednici trebalo bi da se nađe i predlog Knezijevog razrešenja sa funkcije predsednika lokalnog parlamenta. Kako portal „MojBečej“ saznaje, za novog predsednika SO Bečej trebalo bi da bude predložen Nenad Tomašević, sada zamenik predsednika lokalnog parlamenta, iz Srpskog pokreta obnove, dok bi na mesto njegovog zamenika došla Edit Silađi iz Saveza vojvođanskih Mađara. Nije poznato ko bi trebalo da zameni članove Opštinskog veća iz Grupe građana „Za Bečej“ Andreu Galgo Ferenci i Ištvana Ačai, ali, prema nepotvrđenim informacijama jedno od ta dva mesta pripašće SVM-u, a drugo Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Tamaru Ivanišević, na mestu zamenika predsednika opštine zameniće Eržebet Kinka iz SVM.

 

Slobodan Zlokolica: Igrarije vlasti DS ne zanimaju

Predsednik odborničke grupe Demokratske stranke Slobodan Zlokolica potvrdio je za portal „MojBečej“ da su prošlog petka odbornicima lokalnog parlamenta predočena nova kadrovska rešenja.

– To su igrarije vlasti. Ništa bolje ne može da bude, kazao je Zlokolica. Kako je još dodao, DS sad i formalno ostaje jedina opoziciona partija, sa pet odbornika.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име