Predstavnici lokalne samouprave danas (29. jun) su uručili knjige najvrednijim i najuspešnijim đacima osnovnih i srednjih škola u opštini Bečej.

Učenike srednjih škola, koji su nagrađeni Vukovom nagradom, njih tačno 24, lokalna samouprava je darovala pre nekoliko dana u sali Gradskog pozorišta, a danas je došao red na to da se nagradi uspeh onih koji su tokom osmogodišnjeg školovanja imali najbolje ocene, ali i oni koji su ostvarili odlične, ako ne i najbolje rezultate na pokrajinskim, republičkim, ali i međunarodnim nadmetanjima, a ostvarenih u minuloj nastavnoj godini u konkurenciji osnovnih i srednjih škola.

U svečanoj sali zgrade opštine Bečej knjige je dobilo 20 srednjoškolaca za dobre plasmane na takmičenjima, kao i 60 „vukovaca“ iz osnovnih škola, a 46 dece iz osnovnih škola je odlično reprezentovalo svoje obrazovne institucije  na takmičenjima.

Rezultate bečejskih đaka pohvalili su predsednik opštine Vuk Radojević, predsednik skupštine Peter Knezi i Andrea Galgo Ferenci, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu, obrazovanje i civilne organizacije. Oni su učenicima poželeli da se odmore na letnjem raspustu, ali i da od jeseni krenu u nove radne pobede.

– Voleo bih da se u buduće češće viđamo ovako lepim povodom. Poručio bih vam da budete jedni drugima „pozitivna“ konkurencija, jer se tako dolazi do najboljih rezultata, kazao je predsednik opštine.

S obzirom na to da je đačkih uspeha u najvećoj potiskoj opštini svake godine sve više, ovaj skup mladosti, pameti i budućnosti Bečeja, morao je da se ovekoveči van zgrade opštine, kako bi svi nagrađeni stali u kadar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име