Tradicionalni, ove godine peti po redu, Susret književnih stvaralaca Bačkog Petrovog Sela, Žitišta i Iriga po imenu „Pesnička pletenica 2016.“ startuje sutra (17. jun) iz najvećeg potiskog sela.

-Goste ćemo ove godine oko 14 sati prvo dočekati u bečejskoj Narodnoj biblioteci, potom ćemo posetiti vikendicu „Tiski mir“ u bečejskom izletištu kraj „panonske princeze“, zatim prošetati Goranskim parkom, koji je jedan od simbola Bečeja, a oko 17 sati ćemo se uputiti ka Bačkom Petrovom Selu. Književni susret zavičajnih stvaralaca pomenuta tri mesta iz Banata, Bačke i Srema zakazan je za 18 sati u seoskoj biblioteci. Biće to prilika da se čuju najnoviji radovi stvaralaca prijateljskih naselja iz tri vojvođanske regije. Po završetku radnog dela, nastavićemo druženje na strelištu mesnog Lovačkog udruženja Čik, saznali smo u ime organizatora od aktiviste Udruženja građana „Za bolji život sela“ i samog književnog stvaraoca Janoša Žolnaia.

„Književni karavan“ nastavlja druženje u avgustu na tradicionalnom Pesničkom maratonu u Žitištu, gde učestvuju stvaraoci iz čitave zemlje, a ovogodišnji serijal druženja završava se tokom septembra u Irigu na „Pudarskim danima“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име