Két éve kapott a Felső park Óbecsén közvilágítást, ekkor 42 ledizzó került a villanykarókra. Nemrégiben a Tisza-part 55 hagyományos izzóját is ilyen energiatakarékosokra cserélték le, és ugyanennyi ledizzó ragyogott fel a napokban a sportközpont körüli területen.

Ez a legújabb beruházás 1,4 millió dinárba került, amiből egymilliót a tartományi kormány biztosított. Az év végéig egyébként a sportközpontban is le fogják cserélni az izzókat, a projektum első szakaszára kiírt közbeszerzés már le is zárult. Ennek a beltéri izzócserének az értéke 7,5 millió dinár, ehhez hatmilliót ugyancsak a tartományi kormány ad.

A projektum második szakaszában a fedett uszodában és a kültéri medencéknél is sor kerül az izzócserére. Energiatakarékos izzókat kap nemsokára Bácsföldvár is, az erről szóló szerződést a napokban írta alá a tartományi energetikai titkárság és az önkormányzat. Ennek köszönhetően a Népfelszabadító harc utcában a híd és a Csúrog felé kivezető út vége között csaknem száz új izzó lesz a karókon.

A projektum értéke 3,3 millió dinár, ennek az összegnek a kétharmada érkezik majd a tartomány kasszájából.

Forrás: Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име