Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila je 6. maja ove godine tender za postavljanje podnih obloga koji je objavio Dom zdravlja „Đorđe Bastić“ Srbobran.

Na konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku male vrednosti, procenjene na 1.000.000 dinara, žalila se „Master Z&N galanterija“, i to na deo kako je naručilac, srbobranski Dom zdravlja, nameravao da rangira ponude u smislu plaćanja radova. S tim u vezi, Republička komisija ocenila je da je žalba osnovana. Obrazloženje ukratko izgleda ovako. Metodologija dodele pondera za navedeni element kriterijuma „uslovi plaćanja“, realno je neprimenjiva iz razloga što naručilac nije ni mogao da objektivno oceni ponude, te ni da na zakonit način sprovede javnu nabavku.

Naime, u rešenju komisije stoji da je „imperativna zakonska norma“ da rok za izmirenje novčanih obaveza ne može biti duži od 45 dana, stoga naručilac nije ni mogao da preko navedenog zakonskog roka ponderiše ponude za element kriterijuma „uslovi plaćanja“, odnosno prispele ponude nisu se mogle rangirati prema navedenom elementu jer su ponuđači nudili rokove plaćanja koji nisu bili kraći od 45 dana. Republička komisija obavezala je Dom zdravlja u Srbobranu da podnosiocu zahteva nadoknadi troškove u iznosu od 40.000 dinara, na ime plaćene takse za podneti zahtev za zaštitu prava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име