Uređenje podruma u Narodnoj biblioteci Bečej bilo je neophodno i zbog nedovoljnog prostora kojim ta ustanova kulture raspolaže. Naročita je neizvesnost svaki put kada su obilnije padavine, što opterećuje ovu ustanovu zbog neuspešne sanacije podrumskih prostorija u šta je pre nekoliko godina uloženo oko 8.000.000 dinara.

Dok se rešava taj problem, paralelno je biblioteka pokrenula postupak da joj se daju na korišćenje prostorije koje su u sklopu dvorišta, u vlasništvu opštine Bečej, rekla nam je direktorka Narodne biblioteke Bečej Izabela Šormaz.

Sitnije, a opet neophodne i za funkcionisanje biblioteke značajne popravke rađene su i tokom ove godine i to skoro u svim naseljenim mestima gde postoje ogranci. Sanacija stepeništa morala se raditi prema zahtevnijoj proceduri. Kako bi pristup objektu bio omogućen osobama sa invaliditetom i smetnjama u kretanju, rešenje je ugradnja lifta.

Iako prijatan i opremljen tavanski prostor, on nije predviđen za masovna okupljanja, budući da se vodi kao čitaonica. Ubuduće će zbog bezbednosti posetilaca događaja manje njih koristiti taj prostor.

1 KOMENTAR

  1. postoji rešenje ali ne postoji volja kod odgovornih jludi ovog grada. objekat u glavnoj ulici broj 90 bi bio idealan ali su ga čelnici namerno ili slučajno zapustili.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име