Koncert orkestra harmonika Akademskog kulturno – umetničkog društva „Sonja Marinković“ iz Novog Sada održan sinoć  (15. maj) u Gradskom pozorištu Bečej bio je prava poslastica za ljubitelje muzike. Ono što je Novak Đoković u tenisu, to je orkestar harmonika iz Novog Sada u svetu harmonika.

Svečani muzički događaj u Bečeju sam je po sebi značajan, budući da je svetski poznati orkestar pred ovdašnjom publikom izveo, kratko posle nedavnog premijernog izvođenja na gala koncertu povodom svečanog otvaranja 12. Svetskog muzičkog festivala u Insbruku, kompoziciju „Uvertira“ Stevana Divjakovića, specijalno pisanu za pomenutu priliku. Tako su Bečejci među retkima koji su imali priliku da uživo čuju atraktivnu kompoziciju jednog od naših savremenih autora.

Muzička škola „Petar Konjović“ organizovala je ovaj koncert u okviru završnice više nego uspešnog petog po redu Međunarodnog muzičkog takmičenja „Fantast 2016“.

Maj je mesec kulture u Bečeju. Pomenutim aktivnostima valja dodati i Đurđevdansku smotru crkvenih horova, pa obavezne izložbe u Gradskom muzeju, dešavanja u galeriji „Krug“ i na sceni „Radoslav Zlatan Dorić“ u Gradskom pozorištu, uSpomen kući „Braće Tan“…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име