Ilustracija | Bačko Petrovo Selo
Ilustracija | Bačko Petrovo Selo

Iako su izbori za članove Saveta mesnih zajednica nestranački, mnogi tvrde da je to „probni balon“ za ono što se očekuje na predstojećim lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima.

Ako je tako i ako je verovati nezvaničnim informacijama, po kojima je izabrano 72 kandidata podržano od strane SNS, od ukupno 83 mesta u šest saveta, onda su „naprednjaci“ na dobrom putu da na predstojećim izborima u najvećoj potiskoj opštini odnesu ubedljivu pobedu. Ali, uvek ima neko ali. Izbori za članove saveta mesnih zajednica nikada nisu bili atraktivni za birače, što potvrđuju i dešavanja 29. novembra u šest mesnih zajednica bečejske opštine. Izlaznost je bila tek oko 25 procenata, što ne daje pravu sliku stanja.

Kako su pre dve godine obavljeni izbori u mesnim zajednicama Poljanice i Radičević, sada se glasalo u preostalih šest mesnih zajednica, tri u Bečeju, te Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu i Mileševu. Pravo glasa je imalo oko 32.800 birača, a za 83 upražnjena mesta na listama se našlo 190 kandidata. Izbori su protekli bez problema i sada se očekuje da do 15. decembra budu konstituisani Saveti u mesnim zajednicama.

Najveća mesna zajednica u bečejskoj opštini je Prva u Bečeju, pa i Savet ima i najveći broj članova, 18. Savet MZ Bačko Gradište broji 15 članova, a redosled ostalih je, Druga i Treća mesna zajednica u Bečeju broje po 14 članova Saveta, Bačko Petrovo Selo 12 i Mileševo 10.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име