Kontra fest – muzička poslastica za autorske bendove

0
306

Drugo izdanje Kontra festa i ove godine predstavlja publici u Bečeju žanrovski raznovrsne bendove. U bašti Pozorišnog kluba od 24. do 26. avgusta nastupaće desetak bendova iz zemlje i regiona.

Pored poznatih imena na Kontra festu će nastupiti i bendovi koji tek čekaju svoju šansu, nove muzičke snage, biće projekcija filmova i drugih sadržaja koji imaju „drugačiji pogled“ od preovlađujućeg „mejstrima“, kažu organizatori.

Festival počinje projekcijom dokumentarnog filma o muzičkoj grupi „Limunovo drvo” među čijim je članovima bio legendarni Milan Mladenović. Iako grupa nije objavila nijedan album, kroz svedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, ličnosti iz sveta rok muzike i umetnosti, razotkriva se zbog čega je Limunovo drvo jedan od najvažnijih muzičkih sastava na ovim prostorima.

Ulaznica prvog dana Kontra festa je 200 dinara, za naredna dva dana iznosi po 300 dinara, dok je komplet karata 600 dinara.

Dokumentarni filmovi obavezni na početku

„Priča o Evi Braun”, dokumentarni film o bečejskom pop – rok bendu koji je ostavio neizbrisivan trag na ovdašnjoj muzičkoj sceni krajem prošlog veka, premijerno je prikazan pred domaćom publikom u Pozorišnom klubu Gradskog pozorišta Bečej na prvoj večeri prvog Kontrafesta.

Simbolično, dokumentarac je prikazan upravo 25. avgusta, kako glasi i naziv jedne od numera sa albuma Pop music koji je prodat u ogromnom tiražu.

Priča o počecima, prijateljstvu, autorskim pesmama, vrtoglavom uspehu, rasprodatim koncertima, snovima, nije ostavila ravnodušne ni posetioce, ni prisutne članove Eve Braun.

Petar Dolinka Pjer, za portal MojBečej kaže da je, iako je imao priliku da „Priču o Evi Braun” pogleda ranije, to učinio večeras.

Zajedno sa Dolinkom, jedan od osnivača i frontmen Eve Braun, Goran Vasović Vaskeradio je na svim albumima tokom 25 godina postojanja benda, i verovatno je najzaslužniji što priča o bečejskim Bitlsima živi i dalje. Dokumentarni film „Priča o Evi Braun” otvorio je prvi „Kontrafest” u Bečeju, a Vasović posebno pozdravlja inicijative poput novih festivala i koncerata pop rok i pank muzike u Bečeju.

Tada su u Pozorišnom bendu nastupili i Kristali, beogradski sastav koji je sarađivao sa Evom Braun i čija je numera Dolina ljubavi sa istoimenog albuma nastala upravo u Bečeju.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here