Na vanrednoj sednici Skupštine Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade Republike Srbije održane 17. septembra u Palati Srbija izabrano je novo predsedništvo. Među sedam članova je i koordinator KZM opštine Bečej Dane Mandić, koji je ujedno, u toj organizaciji, i jedini predstavnik kancelarija za mlade sa teritorije Vojvodine. Mandić je u razgovoru za portal MojBečej.rs obećao da aktivnosti i njegov angažman u Bečeju neće trpeti, već, će, naprotiv, novom funkcijom samo oplemeniti dosadašnji rad sa mladima u najvećoj potiskoj opštini.

Inače, Asocijacija je zvanično registrovana 2014. a prelazno telo i pripremni procesi započeti su dve godine pre toga i okupila je veliki broj Kancelarija za mlade kao svojih članica u proteklom periodu. Projektom kod Ministarstva omladine i sporta „Asocijacija radi“, u sklopu kog je i bila organizovana ova skupština, planirano je da se sprovede niz treninga i obuka, kao i sastanaka predsedništva, po celoj Srbiji u narednih šest meseci, kao i još jedna redovna skupština u februaru naredne godine.

Novoizabrano predsedništvo asocijacije je sačinjeno od sedam članova, a izglasani su po regionalnom principu. To su: Miloš Čolić, koordinator KZM Pirot, Tanja Glisić, koordinator KZM Loznica, Nikola Radević, koordinator KZM Kraljevo, Dane Mandić, koordinator KZM Bečej, Mija Petrović, koordinator KZM Niš i koordinatorka KZM Palilule Maja Žmukić, kao jedina predstavnica Beogradskog regiona. Novi predsednik Asocijacije je Džemaludin Paučinac iz Novog Pazara, njegov zamenik Miloš Colić iz Pirota, generalni sekretar je Miloš Vidović, a zamenik sekretara Vojislav Prkosovački. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je kao gost skupštine istakao da su Kancelarije za mlade prva brana koja sprečava odlazak mladih iz zemlje. Cilj Asocijacije jeste umrežavanje lokalnih kancelarija za mlade i postavljanje temelja jače omladinske politike u Srbiji, razvoj programa za mlade i poboljšanje uslova za život mladih uopšte. Pravi pokazatelj dobre saradnje kancelarija za mlade i omladinskih i organizacija za mlade jeste realizacija projekta „Voda za akciju“.

Zahvaljujući projektu Ekološke mreže „Panonika“ i Kancelarije za mlade opštine Bečej koji je odobren na konkursu kod Ministarstva za omladinu i sport rešen je dugogodišnji problem u Goranskom parku, nedostatak pijaće vode.

Dane Mandić nam je otkrio kakve će aktivnosti realizovati kancelarija u Bečeju do kraja ove godine, ali i šta su ciljevi za narednu. Saznali smo da su u pitanju organizovani odlasci na zaštićena ekološka dobra, namenjeni za učenike osnovnih škola, i to u okviru Dečje nedelje.

– I dalje ćemo realizovati sadržaje kojima se promovišu zdravi stilovi života, sa akcentom na sport, a tu su i aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine. Naredne godine ćemo pokušati da rad dignemo na viši nivo i da učestvujemo na fondovima evropskih organizacija za mlade, objasnio je Mandić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име