Korona virus, covid19
Korona virus, covid19

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

–   U poslednja 24 časa urađeno je 56 antigenska testa od kojih je sedam pozitivno na kovid- 19.

–   Uzorkovano je 33 PCR testova i poslato na analizu u IZJZV.

–  U poslednja 24 časa pristiglo je 32 rezultata  PCR testova od kojih su dva pozitivna na kovid- 19.

–    U poslednja 24 časa nema upućenih na hospitalizaciju.

–   Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 15.9.2021. godine obolelo je ukupno 3.531 građana. Na dan 15. septembar registrovano je 118 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

Dnevni izveštaj Instituta za 15. septembar

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao nepovoljnu. U ovom trenutku na teritoriji 42 opštine i gradova situacija je vanredna, a u tri opštine situacija je nepovoljna.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.579 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 378 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 13.060. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.602.

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom, navodi se u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. Prestanite više da se pravite suviše pametni, i prestanite da smarate sa vakcinisanjem. Ko voli nek izvoli. Svako je vlasnik svog života, pa se tako i ponaša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име