Korona virus, covid19
Izvor: Pixabay

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

–   U poslednja 24 časa urađeno je 68 antigenskih testova od kojih su 22 pozitivna na kovid- 19.

–   Uzorkovano je 24 PCR testova i poslato na analizu u IZJZV.

–  Nema pristiglih rezultata PCR testova

–   U poslednja 24 časa jedna osoba je upućena na hospitalizaciju.

–  Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 4. oktobar obolelo je ukupno 3.796 građana. Na današnji dan registrovano je 228 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

Izveštaj o epidemiološkoj situaciji kovid – 19 u Vojvodini za 4. oktobar

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu. U ovom trenutku na teritoriji svih 45 opština i gradova situacija je vanredna.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 608 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 219 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 20.634. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 5.221.

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име