Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

–   U poslednja 24 časa urađeno je 85 antigenska testa od kojih je 32 pozitivan (od toga jedno dete) na kovid- 19.

–   Uzorkovano je 51 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine

–  pristiglo je 51 rezultata PCR testova od kojih je 15 pozitivan na kovid- 19, od toga jedno dete

–   U poslednja 24 časa dve osobe su upućene na hospitalizaciju.

–  Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 25.10.2021. godine obolelo je ukupno 4.329 građana. Na dan 25. oktobar registrovano je 466 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

 

Dnevni izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine za 25. oktobar

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 740 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 194 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 40 do 59 godina, a potom 20 do 39 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 26184. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 6.099.

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име