Ispred kovid ambulante 14. septembar 2021.
Ispred kovid ambulante 14. septembar 2021.

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

– U poslednja 24 časa urađeno je 73 antigenska testa od kojih je 14 pozitivno na kovid- 19.

– Uzorkovano je 34 PCR testa i poslati su na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

– U poslednja 24 časa nema pristiglih rezultata PCR testova.

– U poslednja 24 časa jedna osoba je upućena na hospitalizaciju.

– Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 13.9.2021. godine obolelo je ukupno 3.505 građana. Na dan 13. 9. registrovano je 104 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

Dnevni izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine za 13. septembar

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao nepovoljnu. U ovom trenutku na teritoriji 41 opštine i gradova situacija je vanredna, a u četiri opštine situacija je nepovoljna.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 591 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 223 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 11.102. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.036.

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име