Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Dnevni izveštaj Štaba za vanredne situacije za nedelju 12. septembar:

–  U poslednja 24 časa urađeno je 28 antigenskih testova od kojih je 10 pozitivno na kovid- 19.

–  Nema uzorkovanih PCR testova.

–  U poslednja 24 časa pristiglo je 17 rezultata PCR testova od kojih je jedan pozitivan na kovid- 19.

–  U poslednja 24 časa nema upućenih na hospitalizaciju.

–  Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 12.9.2021. godine obolelo je ukupno 3.494 građana. Na dan 12. septembar je registrovano 94 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19, zaključuje se u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

Dnevni izveštaj Štaba za vanredne situacije za subotu 11. septembar:

–  U poslednja 24 časa urađeno je 34 antigenska testa od kojih je sedam pozitivno na kovid- 19.

–  Uzorkovano je 17 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

–  U poslednja 24 časa pristiglo je 20 rezultata  PCR testova od kojih je pet pozitivno na kovid- 19.

–  U poslednja 24 časa jedna osoba je upućena na hospitalizaciju.

–  Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 11.9.2021. godine obolelo je ukupno 3.485 građana. Na dan 11. septembar registrovano je 88 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

Raste broj zaraženih u celoj Vojvodini, a u strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta, navode iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nepovoljnu. U ovom trenutku na teritoriji 41 opštine i gradova situacija je vanredna, a u četiri opštine situacija je nepovoljna, piše u izveštaju o epidemiološkoj situaciji kovid – 19 u AP Vojvodini, 12. septembar

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 954 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 202 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 10.707. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 2.893.

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име