Foto: Pixabay

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

– U poslednja 24 časa, u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej testirano je serološkim brzim testom 27 lica, od kojih su četiri pozitivna na kovid – 19.

– Ukupan broj pozitivnih na kovid -19, testiranih  u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej na brzom testu, od početka ovog talasa epidemije u opštini Bečej je 66.

-U poslednja 24 časa jedna osoba je upućena na hospitalizaciju zbog simptoma bolesti kovid- 19. Ukupan broj upućenih u bolnicu je 15.

– U poslednja 24 časa, pristigla su dva rezultatata PCR testa od Instituta za javno zdravlje Vojvodine od kojih je jedna osoba pozitivna, a druga negativna na kovid – 19.

– Građani za koje se sumnja da su zaraženi kao i lica za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju, navodi se u obaveštenju Štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

Od sada PCR testiranje ponovo u Bečeju

-Prema instrukcijama Instituta za javno zdravlje Vojvodine dobili smo izvesnu količinu briseva za PCR testove i ove nedelje smo počeli raditi PCR testiranje u Bečeju. Ono se radi samo prema instrukcijama Instututa, samo za  osobe koje su pozitivne na serološkom testiranju. Uzorke šaljemo u Institut. O rasporedu testiranja pacijenti će uvek biti na vreme obavešteni. PCR testovi na lični zahtev se i dalje rade samo na Institutu za javno zdravlje Vojvodine. O rezultatima i broju i seroloških i PCR testova urađenih u Dom zdravlja Bečej svakodnevno  obaveštava Krizni štab, rekla je za portal MojBečej direktorka Doma zdravlja Bečej Kosana Nešić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име