Korona virus, COVID-19 | Foto: Pixabay
Ilustracija | Foto: Pixabay

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

–    U poslednja 24 časa, u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej“nije bilo testiranja je serološkim – brzim testom.

–    U poslednja 24 časa urađeno je 30 antigenska testa od kojih je pet pozitivno na kovid- 19.

–    U poslednja 24 časa pristiglo je 12 rezultata PCR testa od Instituta za javno zdravlje Vojvodine od kojih su četiri pozitivna na kovid- 19.

–    Uzorkovano je 19 PCR testova i poslato na analizu u IZJZV.

–     Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 27.1.2021. godine obolelo je ukupno 1.425 građana. Na današnji dan registrovano je 100 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19. Zaključno sa jučerašnjim danom registrovano je bilo 99 trenutno zaraženih ljudi ovim virusom.

Danas je na Punktu za imunizaciju građana protiv kovid -19 vakcinisano 180 građana kineskom vakcinom kompanije Sinofarm. Prema planu vakcinacije dobijenom od Instituta za javno zdravlje za sutra je planirano da se vakciniše više od 46 građana starijih od 75 godina.

1 KOMENTAR

  1. Znači do pre neki dan si mogao i ako imaš 20 godina, a sada su super strogi pa samo iznad 75. Ovo nije masovna imunizacija, nego smejurija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име