Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

–   U poslednja 24 časa urađeno je 70 antigenska testa od kojih je 25 pozitivno na kovid- 19.

–  U poslednja 24 časa pristigao je 22 rezultata PCR testova od kojih je 13 pozitivno na kovid- 19.

 –   Uzorkovano je 31 PCR testova i poslato na analizu u IZJZV.

–    U poslednja 24 časa dve osobe su upućene na hospitalizaciju.

–    Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 6.4.2021. godine obolelo je ukupno 2.801 građana. Na današnji dan registrovano je 864 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

Prema planu vakcinacije dobijenom od Instituta za javno zdravlje za danas je planirano da se na Punktu za imunizaciju građana 250 građana vakciniše prvom dozom vakcine Sinofarm u periodu od 14 časova do 20 časova u zakazanim terminima.

Pored toga, danas je na Punktu za imunizaciju građana u periodu od 8 časova do 13 časova bez zakazivanja moguće vakcinisati se vakcinom Sinofarm, a ta mogućnost važi za one koji se nisu prethodno prijavili preko E – uprave.

Danas je, takođe, od 13 časova do18 časova u ambulanti Bačko Gradište, a zatim u četvrtak u istom periodu u Bačkom Petrovom Selu po istoj proceduri moguće primiti Sinofarm vakcinu.

Građani koji su se prijavili na portal e-uprava dobiće termine za vakcinisanje u narednim danima, napominju iz Štaba za vanredne situacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име