Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Prema zvaničnim informacijama od Štaba za vanredne situacije opštine Bečej juče (22. septembra) je evidentirano 156 aktivnih slučajeva zaraze.

Dnevni izveštaj za 22. septembar.

–  U poslednja 24 časa urađeno je 34 antigenska testa od kojih je osam pozitivno na kovid- 19.

–  Uzorkovano je 18 PCR testova i poslato na analizu u IZJZV.

–  U poslednja 24 časa pristiglo je 30 rezultata  PCR testova od kojih su tri pozitivna na ovid- 19.

–  U poslednja 24 časa četiri osobe su upućene na hospitalizaciju.

– Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid 19 u opštini Bečej zaključno sa 22.9.2021. godine obolelo je ukupno 3.597 građana. Na današnji dan registrovano je 156 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

Dnevni izveštaj za 21. septembar

–   U poslednja 24 časa urađeno je 36 antigenska testa od kojih su dve pozitivne na kovid- 19.

–   Uzorkovano je 30  PCR testova i poslato na analizu u IZJZV.

–  U poslednja 24 časa pristiglo je 22 rezultata PCR testova od kojih su četiri pozitivna na kovid – 19.

-U poslednja 24 časa tri osobe su upućene na hospitalizaciju.

–   Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 20.9.2021. godine obolelo je ukupno 3.591 građana. Na današnji dan registrovano je 158 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

Dnevni izveštaj za Vojvodinu za 22. septembar

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao nepovoljnu. U ovom trenutku na teritoriji 44 opštine i gradova situacija je vanredna, a u jednoj opštini situacija je nepovoljna, navodi sa  u poslednjem dnevnom izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.591 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 291 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 17.939. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 4.713.

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име