Borba za svaku loptu...
Borba za svaku loptu...

Košarkaški klub Bečej, koji radi samo sa mlađim kategorijama, na tradicionalan način završio je sezonu organizovanjem turnira „Trofej Bečeja 2021“.

Bila je to, i ovoga puta, prava svetkovina za devojčice i dečake. Igralo se u pet kategorija na tri terena pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise. Na kraju su svi bili zadovoljni, jer nije bilo takmičara koji se nije okitio medaljom i diplomom.

-Istina je da na ovakvim revijalnim turnirima rezultati nisu primarni, već druženje i sklapanje prijateljstava u ranoj mladosti, ali u pitanju je sportsko takmičenje i rezultati su, ipak, merilo urađenog na terenu. Da bi svi, koliko toliko, bili zadovoljni, pozivamo po tri ekipe u svakoj takmičarskoj kategoriji, što znači da su se sve ekipe vratile kući sa peharima, a takmičari sa medaljama. Učestvivalo je oko 200 dece, pa su nam u dodeli priznanja pomogli opština Bečej i ovdašnja Kancelarija za mlade, a da što bolja organizacija bude firme Auto kuća Ivanović, Italiko i Sojaprotein, kao i zapisničari i sudije, koji su svoj deo posla odradili volonterski, saznali smo od sekretara KK Bečej Marka Vukovića.

Trener Marko Vuković sa devojčicama Bečeja
Trener Marko Vuković sa devojčicama Bečeja

Kao i ranijih godina, blistala je od sreće što sve besprekorno funkcioniše predsednica Dragana Ćurčić.

-Izrazi lica sve dece na najbolji način potvrđuju koliko smo im zadovoljstvo na kraju sezone pripremili. Doda li se tome da su svi osvojili medalju… Mnogima su to prve medalje u životu, kojih će se sećati i oni koji ih budu kasnije osvajali u seniorsoj konkurenciji, ponosno naglašava Dragana Ćurčić dok ispisije imena učesnika na diplomama.

Na kraju, evo i plasmana po kategorijama – Minibasket – mešovito ženske/muški: 1. Magic Basket (Temerin), 2. I ti si neko (Kisač) i 3. Bečej. Mlađe pionirke: 1. Beostyle (Beograd), 2. Bečej i 3. Spartak (Subotica). Mlađi pioniri: 1. Naftagas (Elemir), 2. I ti si neko (Kisač) i 3. Bečej. Starije pionirke: 1. I ti si neko (Kisač), 2. Bečej i 3. Magic Basket (Temerin). Stariji pioniri: 1. Naftagas (Elemir), 2. Bečej i 3. Magic Basket (Temerin).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име