Pioniri su se okitili srebrnim medaljama | Foto: Vlastimir Jankov
Pioniri su se okitili srebrnim medaljama | Foto: Vlastimir Jankov

Okončana je sezona mladih košarkaša u okviru VIBA lige. Pioniri Bečeja okitili su se srebrnim medaljama, jer su finalu izgubili rezultatom 35:42 od novosadske ekipe Sport Key, koja je, ustvari, škola košarke eksreprezentativca Dragana Lukovskog. Kadeti su ušli u plej of, ali su u okršaju za treće mesto izgubili od Bačke iz mađarskog grada Baje rezultatom 61:67.

Uspeh pionirske selekcije je utoliko veći, jer je to bila njihova prva takmičarska sezona. Trener Atila Horvat je selektirao ekipu, koja je iz utakmice u utakmicu igrala sve bolje. Kad se u stručni rad uključio i Milan Brkljač, koji vodi brigu u početnicima i one koji pokažu spremnost regrutovao je u takmičarski sastav, dobio se veći izbor igrača i bilo je lakše sastaviti petorku i one koji će ih menjati. Ukupno je dres pionirske selekcije nosilo 17 košarkaša: kapiten Vladimir Pap, te Ivan Bačikin, Dušan Bojović, Marko Galonjić, Aleksa Grebić, Aleksa Đurkić, Vuk Ivanović, Marko Maletić, Mateja Paunović, Marko Petrićević, Marko Pipunić, Ilija Rakić, Todor Rakić, Filip Ristić, Miloš Rodić, Peđa Stjepanović i Aleksandar Čolak.

Kadeti su znatno popravili igru u odnosu na lanjsku sezonu, što se odrazilo i na rezultat.

-Nedostajalo nam je malo da stignemo do medalje. Ne jadikujemo, jer smo se uverili da rad donosi boljitak. Kad steknemo potrebno iskustvo, stići će još bolji rezultati, optimista je trener Marko Vuković.

Kadetsku ekipu je predvodio kapiten Mihajlo Bačikin, a igrali su još Aleksa Bačikin, Marko Belić, Aleksandar Vasić, Jovan Glavaški, Igor Gligorić, Stefan Đorđević, Dušan Jasić, Strahinja Jokić, Dušan Majstorović, Martin Marić, Stefan Panić, Dragan Perić, David Smiljan, Marinko Spasić i Luka Filep.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име