Košarka: Sve selekcije u takmičarskom pogonu

0
163
Pobednička selekcija sa turnira povodom Dana oslobođenja Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov
Pobednička selekcija sa turnira povodom Dana oslobođenja Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov

Košarkaški klub Bečej nema seniorske aspiracije, već je rad usredsređen samo na mlađe kategorije. Međutim, to ne znači da su bez takmičenja. Oko 120 devojčica i dečaka uzrasta od 7 do 17 godina vredno uče osnove košarkaške igre.

Jedino desetogodišnjaci i jedanaestogodišnjaci nisu uključeni u takmičenje, već ono što uče na treninzima testiraju na prijateljskim utakmicama s vršnjacima i na taj način se pripremaju za sledeću sezonu, kad će se i oni uključiti u takmičarski ciklus.

Devojčice su prve takmičarski startovale u ligi Košarkaškog saveza Srbije. Selekcija 2004/2005 godište, koju vodi trener Marko Vuković, zabeležila je pobede u Titelu i kod kuće protiv Hajduka iz Kule, a u petak, 13. oktobra, gostuju u Sivcu i od 19.30 sati igraju protiv istoimene ekipe.

Mlađu selekciju pionirki, u kojoj su devojčica rođene 2006. i 2007. godine, vodi trener Ksenija Stakić i minulog vikenda su pretrpele poraz u Staroj Pazovi, a ovog vikenda su slobodne.

Dve muške selekcije takmiče se u WIBA ligi i igraju svoje utakmice u novosadskom sportskom centru „Dejan Sremčević“. Dečake 2004. i 2005. godišta vode Milan Brkljač i Atila Horvat i prvenstvena trka im počinje u subotu, 14. oktobra, a u prvom kolu  od 16.30 sati igraju sa ekipom Cubi iz Novog Sada. Stariju ekipu, kadete 2001. i 2002. godišta, vodi Ivan Stanković i na startu nove takmičarske sezone čeka ih veliki izazov, pošto će u subotu, od 15.45 sati, igrati protiv prvaka minule sezone novosadske ekipe Star.

Minulog vikenda su mladi članovi KK Bečej imali međunarodni test. Mešovita selekcija, sastavljena od devojčica i dečaka uzrasta od 12 do 14 godina, učestvovala je na turniru povodom Dana oslobođenja Bečeja. U konkurenciji vršnjačkih selekcija bratskih gradova Galante iz Slovačke i Čongrada iz Mađarske, naša deca su osvojila zlatnu medalju.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.