Pobednička selekcija sa turnira povodom Dana oslobođenja Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov
Pobednička selekcija sa turnira povodom Dana oslobođenja Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov

Košarkaški klub Bečej nema seniorske aspiracije, već je rad usredsređen samo na mlađe kategorije. Međutim, to ne znači da su bez takmičenja. Oko 120 devojčica i dečaka uzrasta od 7 do 17 godina vredno uče osnove košarkaške igre.

Jedino desetogodišnjaci i jedanaestogodišnjaci nisu uključeni u takmičenje, već ono što uče na treninzima testiraju na prijateljskim utakmicama s vršnjacima i na taj način se pripremaju za sledeću sezonu, kad će se i oni uključiti u takmičarski ciklus.

Devojčice su prve takmičarski startovale u ligi Košarkaškog saveza Srbije. Selekcija 2004/2005 godište, koju vodi trener Marko Vuković, zabeležila je pobede u Titelu i kod kuće protiv Hajduka iz Kule, a u petak, 13. oktobra, gostuju u Sivcu i od 19.30 sati igraju protiv istoimene ekipe.

Mlađu selekciju pionirki, u kojoj su devojčica rođene 2006. i 2007. godine, vodi trener Ksenija Stakić i minulog vikenda su pretrpele poraz u Staroj Pazovi, a ovog vikenda su slobodne.

Dve muške selekcije takmiče se u WIBA ligi i igraju svoje utakmice u novosadskom sportskom centru „Dejan Sremčević“. Dečake 2004. i 2005. godišta vode Milan Brkljač i Atila Horvat i prvenstvena trka im počinje u subotu, 14. oktobra, a u prvom kolu  od 16.30 sati igraju sa ekipom Cubi iz Novog Sada. Stariju ekipu, kadete 2001. i 2002. godišta, vodi Ivan Stanković i na startu nove takmičarske sezone čeka ih veliki izazov, pošto će u subotu, od 15.45 sati, igrati protiv prvaka minule sezone novosadske ekipe Star.

Minulog vikenda su mladi članovi KK Bečej imali međunarodni test. Mešovita selekcija, sastavljena od devojčica i dečaka uzrasta od 12 do 14 godina, učestvovala je na turniru povodom Dana oslobođenja Bečeja. U konkurenciji vršnjačkih selekcija bratskih gradova Galante iz Slovačke i Čongrada iz Mađarske, naša deca su osvojila zlatnu medalju.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име