Ksenija Stakić u tajm autu sa svojim igračicama | Foto: Vlastimir Jankov
Ksenija Stakić u tajm autu sa svojim igračicama | Foto: Vlastimir Jankov

Mlade košarkašice i košarkaši Bečeja završili su takmičarsku sezonu, ali još nisu na zasluženom raspustu, pošto učestvuju na revijalnim turnirima. Nedavno su obe selekcije, ženska i muška, trijumfovale u svojoj uzrasnoj kategoriji na turniru u Kanjiži.

Minulog vikenda su učestvovali na Međunarodnom mini basket turniru „Ranko Žeravica“ u Kikindi i u uzrastu od 11 godina devojčice su bile prve, a dečaci drugi. Podsetimo narednog vikenda je sličan turnir u Bečeju.

-Završili smo takmičarsku sezonu u svim uzrasnim kategorijama i mogu da konstatujem da su sve selekcije potvrdile potencijal, napredovale su i naredne sezone valja očekivati još bolje takmičarske rezultate, zaključuje u ime kluba Marko Vuković.

Evo ukratko i pojedinačnog osvrta na svaku selekciju. Mlađe pionirke su pod vođstvon Ksenije Stakić prvi put osetile takmičarsku draž. U konkurenciji osam ekipa, osvojile su četvrto mesto. Pionirke su sa trenerom Markom Vukovićem u prvoj fazi takmičenja među sedam ekipa osvojile treće mesto, a u drugoj fazi u konkurenciji šest ekipa bile su druge.

 Marko Vuković sa svojim devojčicama | Foto: Vlastimir Jankov

Marko Vuković sa svojim devojčicama | Foto: Vlastimir Jankov

Mlađe pionire je vodio Milan Brkljač i oni su se kroz učešća na turnirima pripremali za narednu sezonu, kada debituju u ligaškom takmičenju, mada su pojedinci već osetili kako je igrati za stariju selekciju. Pioniri Atile Horvata su u konkurenciji 13 ekipa bili šesti, a u četvrtfinalu nisu imali sportske sreće, jer su izgubili s poenom razlike od Elemir Naftagasa.

Najzad, kadeti Ivana Stankovića su imali ligu sa 12 ekipa i osvojili su osmo mesto. Žreb je hteo da su se u četvrtfinalu sastali sa kasnijim prvakom NS Basket, gde su završili takmičenje. Valja naglasiti da su u ovoj selekciji imali jednu od najmlađih ekipa i veruje se da su dečaci stekli neophodno iskustvo, pa valja očekivati da talenat dobije i rezutatsku potvrdu na terenuu novoj sezoni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име