Novi aktom o osnivanju, Javnom preduzeću „Komunalac“ Bečej dodeljena je obaveza održavanja o igrališta u opštini. Osim košenja trave i člšćenja najavljeno je da će biti popravljene sprave i mobilijar, ali iznos za te namene nije još preciziran, dok nije počelo ni pomenuto održavanje.

Žitelji opštine Bečej neretko se žale na uređenje javnih zelenih površina, naročito u letnjim mesecima. Neke od zamerki su i te što se sa tim radnjama počinje u leto. Prošle godine je za te namene bilo predviđeno oko 11 miliona dinara, što nije bilo dovoljno. Međutim, ove godine je više novca predviđeno za te namene, a i prvo košenje bi moglo biti već ove sedmice.  Samo za uređenje parkova na teritoriji opštine Bečej izdvojeno je nešto više od tri miliona dinara, s tim da Goranski park, kao daleko najveći, iziskuje najviše novca, kog, ipak nema dovoljno.

Ove subote, 1. april, Grupa ljubitelja Goranskog parka, ali i prirode i zaštite životne sredine, organizuje još jednu radnu akciju sa ciljem uređenja bečejska oaza kraj Tise. Sadnice koje su zasađene tokom prošle akcije biće zalivene, dodaće se nove, a biće pokupljeno i uvelo i nepotrebno rastinje.

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име