Norbert Kovač, direktor Javnog preduzeća „Komunalac“ Bečej podneo je ostavku 12. septembra, potvrdio je za portal MojBečej. Kako je rekao, ostavku je podneo iz ličnih razloga, jer ima privatne poslovne planove koji će zahtevati više vremena i angažmana. Kovač je ostavku podneo nešto više od godinu dana pre isteka četvorogodišnjeg mandata.

-Bilo bi red i normalno da prema osnivaču (Skupština opštine Bečej, prim. nov.) tako postupim. Osećam da će to biti opterećenje i na jednoj i na drugoj strani, zbog svih delatnosti, svih organizacijskih poslova u preduzeću. Ne bih da to ide na štetu (preduzeća, prim. nov.). U manjem obimu i manjim intenzitetom bi bilo u redu, ali, kompleksno je to, rekao je Norbert Kovač.

Inače, ostavka Kovača do objavljivanja ovog teksta nije stigla do Skupštine opštine Bečej, kaže sekretarka Skupštine opštine Bečej Oršolja Momčilović.

Norbert Kovač ostaje na mestu direktora do izbora, najverovatnije, v. d. direktora koga treba da predloži Komisija za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose Skupštine opštine Bečej. Lokalni parlament prvo treba da konstatuje ostavku Kovača, potom usvoji predlog kadrovske komisije za v.d. direktora koji mora imati iste kvalifikacije koje i direktor javnog preduzeća, s tim da on može biti na toj funkciji najduže do godinu dana. U tih 12 meseci Skupština opštine Bečej mora raspisati konkurs za izbor novog direktora, na mandat od četiri godine.

Inače, četvorogodišnji mandat Norberta Kovača istekao bi naredne godine u oktobru.

Prema nezvaničnim informacijama, na čelo „Komunalca“ dolazi aktuelni načelnik Odeljenja za privredu opštine Bečej Željko Plavšić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име