Arhivska fotografija | Dom zdravlja Bečej

Sistematski pregledi za predškolsku decu u aprilu subotom

Respiratorna ambulanta – Kovid ambulanta od subote 2. aprila premešta se u zgradu Doma zdravlja Bečej, ulaz pored Službe hitne medicinske pomoći. Ambulanta će raditi svakog dana od 7 do 17 sati.

Iz doma zdravlja obaveštvaju roditelje da će sistematski pregledi dece pred upis u osnovnu školu organizovati po grupama, tokom aprila subotom, od 8 do 16 časova.

-Roditelji će dobiti raspored grupa u predškolskoj ustanovi koju dete pohađa, što znači da nije potrebno da se samostalno zakazuju. Potrebno je poneti zdravstvenu knjižicu i formular koji će dobiti u predškolskoj ustanovi, koji je potrebno popuniti. Na dan pregleda je potrebno poneti bočicu sa urinom deteta, te u predviđeno vreme po rasporedu dovesti dete prvo u laboratoriju Doma zdravlja, a potom na pregled specijaliste fizijatra i otorinolaringologa, koji će biti organizovani u istoj zgradi na spratu ustanove, piše u obaveštenju iz doma zdravlja.

Ovako organizovan pregled će roditeljima u mnogome pomoći, jer će deca sve neophodne preglede koje je potrebno obaviti i dostaviti pedijatru na uvid za konačano izdavanje neophodne lekarske potvrde za upis deteta u osnovnu školu obaviti za jedan dan, u najkraćem mogućem roku, napominju iz Doma zdravlja Bečej.

Ovim su preduzete i sve neophodne epidemiološke mere, da se deca ne mešaju sa starijim pacijentima u toku dana. Na dan pregleda ishrana dece je uobičajena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име