Az Állami Revizori Intézet (DRI) közzétette azoknak a helyi önkormányzatoknak a listáját, amelyeknek 2016-os pénzügyeit az idén megvizsgálják. Óbecse önkormányzata az idén is külső revizort köteles megbízni az ellenőrzéssel.

Az óbecsei MojBečej.rs portal számolt be tavaly a DRI Törökbecsén, Szenttamáson és Adán, továbbá a Temerin Kommunális Közvállalatban és a VMSZ-ben végzett, 2015-re vonatkozó vizsgálódásainak az eredményeiről, ekkor arra jutottak a revizorok, hogy az említett vajdasági községekben 2015-ben százmilliós nagyságrendekben tapasztaltak szabálytalan költségvetési költéseket: Törökbecse ekkor legkevesebb 139, Szenttamás 87, Ada pedig 100 millió dinárral nem tudott megfelelő módon elszámolni.

A 2017-es revíziós program szerint a DRI 59 helyen fogja ellenőrizni az elmúlt év pénzügyi jelentéseit és a működés jogszerűségét. A revizorok látogatására az idén Jagodina, Valjevo, Pancsova, Nagybecskerek, Vranje, Kraljevo, Bogatić, Zsablya, Odžaci, Magyarkanizsa, Preševo, Vladičin Han, Raška és Batočina számíthat. A vizsgált községek között 2011 óta nem szerepel Óbecse.

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име