A községek kasszájából minden hetedik dinár szabálytalanul cserél gazdát

0
52

Az Állami Revizori Intézet (DRI) közzétette azoknak a helyi önkormányzatoknak a listáját, amelyeknek 2016-os pénzügyeit az idén megvizsgálják. Óbecse önkormányzata az idén is külső revizort köteles megbízni az ellenőrzéssel.

Az óbecsei MojBečej.rs portal számolt be tavaly a DRI Törökbecsén, Szenttamáson és Adán, továbbá a Temerin Kommunális Közvállalatban és a VMSZ-ben végzett, 2015-re vonatkozó vizsgálódásainak az eredményeiről, ekkor arra jutottak a revizorok, hogy az említett vajdasági községekben 2015-ben százmilliós nagyságrendekben tapasztaltak szabálytalan költségvetési költéseket: Törökbecse ekkor legkevesebb 139, Szenttamás 87, Ada pedig 100 millió dinárral nem tudott megfelelő módon elszámolni.

A 2017-es revíziós program szerint a DRI 59 helyen fogja ellenőrizni az elmúlt év pénzügyi jelentéseit és a működés jogszerűségét. A revizorok látogatására az idén Jagodina, Valjevo, Pancsova, Nagybecskerek, Vranje, Kraljevo, Bogatić, Zsablya, Odžaci, Magyarkanizsa, Preševo, Vladičin Han, Raška és Batočina számíthat. A vizsgált községek között 2011 óta nem szerepel Óbecse.

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.