Péterrévén idén először állítottak ki köztéri adventi koszorút, amely a kis parkban kapott helyet.

Advent első vasárnapján ft. Baranyai László plébános gyújtotta meg az első ünnepi lángot. Az eseményt a Dr. Kiss Imre Művelődséi Kör tagjanak fellépése tette meghitebbé.

Szabó Attila a Falunkért Ifjúsági Csoport elnöke elmondta, a köztéri koszorú az egész közösséget összehozta.

-Igazi közösségi munkából létrejött koszorú ez, amely jól példázza az adventi időszak összefogásra alapuló szellemiségét. A programra 20-30 személyt vártunk, de nagyon sokan eljöttek. Innen is látszik, mekkora igény van a közösségi eseményekre, hiszen közel kétszázan voltak jelen az első adventi gyertgya meggyújtásánál. – mondta Szabó Attila.

A koszorú készítésében az ART for Holidays – by Enci csapata is részt vett. Bartusz Attila az ünnepi díszek felszerelésében és a kamerarendszer kiépítésében segítkezett. Bovánovics László és Goór József a koszorú alapját képező szalmabálákat biztosította. A Falunkért Ifjúsági Csoport aktivistái pedig alkalmi műsorral és forró teával várták a résztvevőket.

A karácsony előtti időszakban minden vasárnap öt órakkor kerül sor az adventi gyertyagyújtásra. A helyiek mindenkit szeretettel várnak, aki részese szeretne lenni ennek az ünnepi pillanatnak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име