Korona virus, covid19
Korona virus, covid19

U Bečeju trenutno 304 osobe imaju korona virus.

Cena PCR testa spuštena je sa devet na šest hiljada dinara, a cena antigenskog sa 3.500 na 1.800 dinara. pored toga, skraćuje se vreme izolacije za zaražene sa deset na sedam dana, prenose mediji.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je izjavio da je broj građana pozitivnih na korona virus sve veći i veći, epidemijska situacija izrazito je teška i vanredna. Apelovao je na poštovanje postojećih mera, koje ostaju na snazi.

Na osnovu istraživanja u svetu i uvida domaćih stručnjaka, doneta je odluka da je za primanje treće doze vakcine dovoljno da prođe tri meseca od primanja druge.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba u borbi protiv korona virusa Zoran Gojković upozorio je danas da deca najčešće oboljevaju od gripa i ujedno su glavni rezervoari širenja zaraze, prenosi Tanjug.

Gojković je na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba 14. januara rekao da je zato doneta odluka da se na srednjoškolce primeni kombinovani model nastave.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković poručio je da još nema potrebe za četvrtom dozom u Srbiji.

Dnevni izveštaj za Bečej, za dan 17. januar 2022. godine

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

–   U poslednja 24 časa urađeno je 118 antigenska testa od kojih je 49 pozitivno na kovid – 19 (od toga devetoro dece)

–   Uzorkovano je 72 PCR testova i poslato na analizu u IZJZV.

–  pristiglo je 25 rezultata PCR testova  od kojih je sedam pozitivnona kovid- 19.

–    U poslednja 24 časa nema novih upućenih na hospitalizaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 17.01.2022. godine obolelo je ukupno 5653 građana. Na dan 17. januar registrovano je 304 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име