Prvo su se sredinom maja na centralnom trgu u Bečeju oprostili od škole plesom, a potom su se u svečanim haljinama i odelima, prvo ispred škole, a potom i za večerom, okupili maturanti bečejskih srednjih škola.

Poslednji u ovoj generaciji učenika završnih razreda srednjih škola u Bečeju koji su zakazali proslavu mature jesu učenici Ekonomsko – trgovinske škole koji su nastavu slušali na srpskom jeziku. Njihovi vršnjaci koji su nastavu slušali na mađarskom jeziku, imali su tu svečanost nešto ranije.

Pitali smo neke od njih koliko im znači ovo svečano veče i kakvi su im planovi za budućnost. Odgovora ima raznih. Od potrage za poslom u struci odmah nakon završene škole, odlaska u inostranstvo do nastavka školovanja na visokom školama i fakultetima.

Generacija koja školsku klupu napušta ove godine prva je koja se uoči proslave maturske večeri okupila na trgu čija će potpuna rekonstrukcija uskoro biti završena. Po tome, ali pre svega prema njihovim uspesima, ostaće upamćeni.

 

Pogledajte TV reportažu

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име