Nakon što su pre nekoliko godina unutar objekta postavljene kamere, i dvorište Osnovne škole „Sever Đurkić“ ovog leta je pokriveno video nadzorom u cilju bezbednosti dece.

Dok Osnovna škola „Sever Đurkić“ čeka na novac za uređenje i ozbiljnije građevinske radove, od podova do krova objekta, sanacija centralne zgrade Osnovne škole „Zdravko Gložanski“ je pri kraju.

Prema rečima direktorke škole Suzane Đukić, sanacija je uspešna, iako je rok probijen za nekoliko dana, dok je bilo i dodatnih radova.

Predstojeću školsku godinu u opštini Bečej dočekuju sa oko 130 dece manje u odnosu na prošlu, kada je prvi put u đačke klupe selo ukupno 380 dečaka i devojčica. Osnovna škola Zdravko Gložanski nastavnu godinu na pragu dočekuje u novom ruhu, ali i sa jednim jedno odeljenjem prvih razreda manje.

Da podsetimo na to da je sanacija poverena grupi izvođača radova na čelu sa firmom Anigor iz Kragujevca, koja je nosilac posla, a vrednost posla je oko 30 miliona dinara. Radove na objektima škole koju pohađa najviše đaka u opštini finansiraju Ministarstvo privrede i opština Bečej.

Za dovođenje objekta u funkcionalno stanje u idejnom projektu su predviđeni sledeći radovi: pretresanje krovne konstrukcije uz obaveznu zamenu svih letava, zamena oluka i opšivki, presecanje svih zidova prizemlja – presecanje se izvesti mašinski uz uvlačenje PVC visokokvalitenog izolacionog materijala, obijanje vlažnog i dotrajalog maltera sa zidova i ponovno malterisanje nakon isušenja, rušenje i ponovna izrada podova u prizemlju, zamena podne obloge u svim prostorijama uz potrebnu izradu izravnavajućeg sloja – predložena je upotreba vinil poda za učionice, ampasovanje i popravka kompletne stolarij, zamena pojedine stolarije, bojenje kompletne stolarije, bojenje unutrašnjih zidova i plafona, kao i kompletne fasade.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име