Sa premijere predstave „Kralj Ibi“
Sa premijere predstave „Kralj Ibi“

Na Festivalu amaterske pozorišne režije FAPOR u Leskovcu predstava „Kralj Ibi“ Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej osvojila je nagradu za najbolju predstavu, odnosno režiju, a Gordani Adamov pripala je nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu.

Predstava bečejskog omladinskog studija u režiji Igora Pavlovića je krajem prošlog meseca na Međunarodnom omladinskom pozorišnom festivalu DOPS u Jagodini dobila nagradu za najbolju predstavu, a Srđan Tomić nagrađen je za najbolju mušku ulogu.

Komentar žirija za nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu
Komentar žirija za nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu

Iz Gradskog pozorišta Bečej kažu da su izuzetno ponosni na Dramski studio mladih i najavljuju da će višestruko nagrađivana predstava 30. novembra biti izvedena za učenike Gimnazije Bečej, a već 1. decembra od 20 sati za širu publiku bečejskog pozorišta. Obe izvedbe su deo humanitarne akcije „Bečejci za Marinu“.

Predstava „Kralj Ibi“, prema tekstu Alfreda Žarija, u izvedbi Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej, gde god da se igra, dobija ovacije publike.

Malo ko je mislio da mladi glumci, na čelu sa rediteljem Igorom Pavlovićem, mogu da nadmaše sami sebe. Uspeli su i ovog puta. Generacija talentovanih glumaca iza sebe ima skoro 40 nagrada tokom poslednje četiri predstave, a od toga 10-ak za najbolju predstavu i režiju. Bečejska publika, dobro naviknuta na specifična izvođenja dela Ežena Joneska, koji je personifikacija komedije apsurda, može da očekuje aktuelizaciju sličnih tema i za ovdašnje prostore važeće modele ponašanja koji su izloženi ismevanju i kritici zdravog razuma. Ne sme se izostaviti pomenuti da je „Kralj Ibi” dramska  poslastica koju je publika u više navrata, osim što ju je dobro nasmejala, naterala na možda najdublje kritičko razmišljanje što dramsko delo može da izazove. Oni koji su nekim slučajem propustili neku od izvedbi mogu da se nadaju reprizi jer u bečejskom pozorištu razmišljaju o vanrednom prikazivanju.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име