Žena sa impozantnom karijerom, koja je objavila nekoliko knjiga, najviše romana, ostvarila se i kao majka, a ipak i dalje ostavlja snažan pozitivan i negativan utisak na populaciju. U pitanju je poznato TV lice sa malih ekrana, autorka emisije Balkanskom ulicom na RTS-u, Vesna Dedić.

Postići i zadržati veliku gledanost emisije „Balkanskom ulicom“ i nakon toliko godina zaslužuje svaku pohvalu. Međutim, na mene je ova novinarka ostavila i negativan utisak. Ne jednom. Nekoliko puta rastužila je i oneraspoložila goste i to pri samom kraju emisije sa pitanjem „trenuci najveće sreće i trenuci najveće tuge“. Takav završetak za mene je krajnje suvišan.

Primer toga je kada je doktorku i eksperta za veštačku oplodnju, koja, kako je u emisiji podelila sa gledaocima, nije mogla da ima dece, koja se opovrgla brojnim kontrolama i pregledima, lečila se od depresije, da bi na kraju sve uspešno prevazišla i postala majka u 43. godini i rodila zdravog dečaka. Postavila joj je pitanje koji su joj trenuci najveće tuge, iako je gošća već ispričala svoju tužnu životnu priču i borbu za roditeljstvo. U očima punih suza navela je da je stres bio faktor i glavni uzrok svih njenih problema kao i zdravlje. Iako, kako kaže, mladima i onima koji se nisu ostvarili kao roditelji, preporučuje opuštanje i relaksaciju svakodnevno,a koji su neophodni za kretanje i dalje funkcionisanje.

Pitanje voditeljke je, dakako, moralo biti suptilnije, jer je žena, nama gledaocima deluje kao vedrog duha, to što je preživela, podelila sa nama. Poznato je da je i autorka emisija majka i mogla se poistovetiti sa sagovornicom vrlo lako, a ipak joj je postavila gore navedena pitanja. Mogla je na trenutak zaboraviti pitanje i našaliti se sa doktorkom, koja bi sigurno otišla iz studija u tom momentu mnogo srećnija. Jer, kaže da je danas srećna i ispunjena, radi posao koji voli, ima supruga koji je podržava i što je najbitnije, sina kog obožava. Kroz smeh završila je gostovanje rečima „Ja sam kod sina na roditeljskom najstarija, ali i najsrećnija mama“.

Možda ovaj osvrt na emisiju Vesne Dedić zahteva dodavanje još informacija, ali, suština gore napisanog jeste da medijski poslenici nekad treba da naprave ustupak i odustanu od ustaljene šeme. Samim tim bi, osim što bi gosti otišli kućama vedri, kako su i došli, možda i gledaocima taj „nepredvidljivi” kraj bio zanimljiviji.

 

Polaznica obuke „Pokreni mehanizam” Olja Maletin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име