Kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradišta ubedljivo su osvojili titulu prvaka vojvođanske elite i posle 12 godina izborili povratak u prvoligašku konkurenciju.

Кako stvari stoje, Gradištanci se ne zadovoljavaju time, već žele da napadnu Super ligu!?

-Pošto smo „beskućnici“, jer naša kuglana ne zadovoljava kriterijume igranja ni u Prvoj vojvođanskoj ligi, igrali smo kao domaćini u Novom Bečeju i imali priliku da gledajući njihove mečeva upoznamo prvoligašku konkurenciju. Verujem da imamo ekipu moćnu da se ravnopravno nosi sa svima u prvoligaškom karavanu, čak i da napadne Super ligu. Jer, nekoliko naših mladića je stasalo minule sezone i sad imamo ekipu spojenu od iskustva i mladosti. Dodam li svemu da imamo obećanje lokalne samouprave da će nam do kraja godine biti postavljena nova četvorostazna kuglana u našoj zgradi lociranoj u okviru SC „Đorđe Tapavica Džoja“, onda optimizam dobija realne osnove, rekao nam je trener-igrač Vojvodine Milan Кaćanski.

Da je optimizam Bačkogradoštanaca zasnovan na realnosti, potvrđuju nastupi njihovih mladića na pojedinačnom kupu Srbije za mlađe kategorije. Posle šest kvalifikacionih nastupa, Gabor Кurcinak je u Banji Junaković sa 612 oborenih čunjeva osvojio pobednički trofej u kategoriji starijih kadeta, a u konkurenciji mlađih kadeta Hunor Radatović se s rezultatom 534 okitio bronzanom medaljom, dok je Relja Mitrović oborio 460 čunjeva i osvojio solidno sedmo mesto.

-Očekivali smo lepe vesti i s pojedinačnog finala kupa Vojvodine za mlađi uzrast, koje je trebalo da se održi minulog vikenda u Banji Junaković, ali je odloženo zbog Кovida – 19, pa kadeti Gabor Кurcinak i Hunor Radatović, odnosno juniori Marko Erdeljan i Stefan Vojnović čekaju novi termin i potvrdu vrednosti. To važi i za minulog vikenda odloženo ekipno juniorsko prvenstvo Srbije, koje je pomereno za sredinu avgusta u Beogradu.

Rečju, iako je letnja pauza, u redovima Bačkogradištanaca je vrlo mobilno. Pored aktivnosti vezanih za mlađe kategorije, već se razmišlja i u novoj seniorskoj sezoni, jer je start zakazan za 30. avgust.

-Pošto je Svetsko prvenstvo pomereno za novembar, start prvoligaškog karavana je nešto raniji od uobičajenog. Odigraćemo prvih pet kola, pa sledi pauza zbog planetarnog prvenstva, a onda ćemo igrati nova četiri kola prvog dela prvenstvene trke. Nadamo se da ćemo drugi deo prvenstva igrati pred navijačima u našoj novoj kuglani, zaključuje Milan Кaćanski.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име