Na juniorskom Svetskom prvenstvu u kuglanju koje se održava u Novigradu, Hrvatska, još jedno zlato za bačkogradištansku školu kuglanja. Milorad Vojnović bivši član našeg kluba koji nastupa za ekipu Radnički iz Novog Sada osvoio je zlatnu medalju pojedinačno u disciplini sprint pobedivši u finalu Čeha Zdenka Ransdorfa.

Takođe, juniorska reprezentacija Srbije u kuglanju četvrti put uzastopno osvojila je titulu svetskog prvaka. Ni ovaj put postavu reprezentacije nije moglo zamisliti bez bivših ili sadašnjih igrača Vojvodine iz Bačkog Gradišta. Svoj doprinos zlatnoj medalji su dali Milorad Vojnović, bivši član koji već ima svetsko zlato i Čaba Zavarko, sadašnji član Vojvodine iz Bačkog Gradišta i Jedinstva iz Novog Bečeja.

Posle pet svetskih prvaka članova našeg kluba (Vilmoš Zavarko, Čongor Baranj, Gavra Ćosić, Hermina Lukač i Milorad Vojnović) stiže i šesti Čaba Zavarko. Mladi dvadesetogodišnjak karijeru je počeo u Bečeju, nastavio u Vojvodini iz Bačkog Gradišta, a trenutno nastupa za naš klub i Jedinstvo iz Novog Bečeja, saznali smo od trenera Gradištanaca Milana Kaćanskog.

Pored Zavarko Čabe na ovom Svetskom prvenstvu od sadašnjih ili bivših članova kluba nastupa još Milorad Vojnović, Hermina Lukač, a na seniorskom Svetskom Zavarko Vilmoš. Ako tome dodamo da Baranj Čongor izostaje zbog povrede, ali i to u kakvim uslovima se trenira u Bačkom Gradištu zlato sija još sjajnije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име