Takmičarke Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta oprostile su se od daljeg učešća u Super ligi Srbije.

Senirke su se taman lane, posle 16 godina, izborile za povratak u elitu i sada su, izvezno je ono čega su se iz kluba pribojavali i o čemu smo izveštavali, iz banalnog razloga, izgubile status superligašica.

U 18. kolu u okviru takmičenja u Super ligi Srbije Gradištanke su u gostima pobedile Apatin, rezultatom 3.214:3.272 (2:6).

-U odličnoj igri, pobeda naših devojaka nad favorizovanom ekipom Apatin iz Apatina. I pored pobede devojke nisu uspele zadržati status u elitnom rangu. Hvala devojkama na požrtvovanoj igri tokom celog prvenstva, rekao je Milan Kaćanski, trener KK Vojvodina.

On podseća na to da su takmičarke Vojvodine prvenstvo morale igrati bez mogućnosti da treniraju zbog isključenja struje u kuglani, bez finansijske podrške, bez bodova iz sporne utakmice 9. kola sa ekipom Apatin u Bačkoj Topoli. Kaćanski dodaje da su kuglašice iz Bačkog Gradišta bez obzira na sve to dostojno predstavila „malo, a svetsko selo – Bačko Gradište”.

Najbolji resultat u susretu sa kuglašicama Apatina ostvarila je Nada Komanov 577 oborenih čunjeva.

Kuglaši Vojvodine su nakon pobede protiv ekipe Slovena iz Rume, rezultat 3.118:3.029 (6:2) izborili opstanak u Prvoj vojvođanskoj ligi. Gavra Ćosić, takmičar Vojvodine, imao je najbolji rezultat među Gradištancima, 553, a u gostujućoj Miroslav Marojević, 531 oboreni čunj.

Podsetimo na to da klub ima šezdesetak registrovanih kuglaša u svim uzrasnim kategorijama obe, ženske i muške, konkurencije. Znajući šta se desilo kada su prošli put ispale iz Prve lige…

-Gotovo decenija je protekla, posle gubljenja prvoligaškog statusa, a da se u Bačkom Gradištu takmičarski nije kuglalo. Pre sedam godina sam s par istomišljenika odlučio da aktiviramo klub, kazao nam je Kaćanski početkom godine.

– Krenuli smo „od nule“ i vrednim radom, rezultati to potvrđuju, uradili mnogo. Ženska ekipa se plasirala u Superligu, a muškarci igraju u Prvoj vojvođanskoj ligi. U međuvremenu smo osvojili 13 titula državnih prvaka u raznim uzrasnim kategorijama i iznedrili svetske šampione kao što su planetarni „numero uno“ Vilmoš Zavarko, zatim Čongor Baranj, pa državni šampion Gavra Ćosić, Milorad Vojnović u muškoj konkurenciji, odnosno mlada Hermina Lukač, koja je već prvim bacanjima na svetskoj sceni u pionirskoj konkurenciji najavila talenat, a dokazala se osvajanjem četiri medalje na lanjskom svetskom šampionatu u kadetskoj konkurenciji, reprezentativke u raznim uzrasnim selekcijama su, sestre Nina i Tijana Kaćanski, Tanja Slavnić, Isidora Šibul…

Vreme će pokazati kada će Bačko Gradište, ali i opština Bečej, ponovo imati predstavnika u eliti.

Opis fotografije: Milan Kaćanski, predsednik i trener KK Vojvodina

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име