Ciklus francuske komedije, koncerti, predstave i književno veče, a sve to pod vedrim nebom, deo je onoga što Bečejce u pozorištu očekuje tokom avgusta. Kako iz te ustanove kulture navode, program je biran u skladu sa letnjom atmosferom, pa će i sadržaji biti mahom veseli.

 

Prema rečima direktora Gradskog pozorišta Bečej Zdravka Petrovića ideja je da u avgustu ima dovoljno sadržaja i da su uglavnom besplatni, ili pak da su ulaznice na događaje veoma povoljne. Tako će, na primer, ulaznica na koncert poznatog beogradskog sastava E-play, koji je planiran za 20. avgust, koštati 100 dinara. To je, kako je Petrović objasnio za portal Moj Bečej, neka vrsta zahvalnosti onima koji redovno posećuju kulturne događaje. Deo „Kulturnog leta 2013” je i bioskop na otvorenom.

– Nastavlja se saradnja sa Francuskim kulturnim centrom. Pošto je leto i pošto će se filmovi gledati u bašti Pozorišnog kluba, odlučili smo se za najzabavniji ciklus, a to su komedije, objašnjava direktor pozorišta. Takođe, pod vedrim nebom će biti izvedena i monodrama „Život je loto”, koja je jedna veoma duhovita i vedra predstava. Glumica iz Kruševca Jelena Tomić predstaviće se Bečejcima 22. avgusta, a ulaznica za ovu monodrama koštaće 150 dinara. Pred kraj avgusta predviđen je književni susret sa piscem Vladimirom Arsenijevićem.

– Posebno nam je drago što ćemo 30. avgusta, ugostiti Arsenijevića, jednog od najboljih pisaca sa ovih prostora. On će u Bečeju promovisati „Let”, knjigu koju je izdao pre nekoliko nedelja, ističe Petrović. „Kulturno leto 2013” u varoši kraj Tise počinje u prvog dana narednog meseca i to izložbom slika sa likovne kolonije „Krug”. Osim pomenutih, sadržaja ima još, taman toliko da se odgovori na afinitete bečejske publike. Podsećamo da će se paralelno odvijati i radionice za omladince, na njima će biti reči o pristupima dramskim tekstovima i o grafičkom dizajnu, a prijave na iste još traju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име