U organizaciji lokalne samouprave i Turističke organizacije opštine Novi Bečej u centru Novog Bečeja, u nedelju se pod sloganom „Izađi mi na teglu” takmičilo 14 ekipa u pripremanju ajvara.

U svakoj ekipi bilo je po pet žena i po neki muškarac. Sve potrebno za takmičenje – papriku, ogrev i ostale dodatke su obezbedili organizatori.

Pobedila je ekipa „Nadine žene“, čiji ajvar odlazi na glavno takmičenje koje će se održati 10. oktobra, na drugom mestu je bila ekipa „Knap”, a na trećem ekipa „Veliko srce”, takođe iz Kumana kao i pobednička ekipa.

-Mi smo izuzetno zadovoljni odzivom sugrađana. Ono što je veoma bitno, je da jedan deo skuvanog ajvara odlazi u humanitarne svrhe i koristiće se u našoj narodnoj kuhinji, izjavila je Olga Lalić, zamenica direktora Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

Na programu su bile i dve dečje predstave. Manifestacija „Izađi mi na teglu“ se održava u više od 20 gradova. U svakom od gradova, u proseku proizvodi se oko 400 tegli ajvara.

Nakon 30 dana biće pripremljeno oko 10.000 tegli, a celokupna proizvedena količina namenjena onima kojima je najpotrebnije sa teritorije opština u kojima se manifestacija održava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име