Trener Žarko Radović i njegov učenik Nikola Vlajkov | Foto: V. Jankov

Bečej: Sala DTV Partizan. Gledalaca: 300. Vrhovni sudija: Sreten Jabučanin (Beograd). Sudije: Amela Melegi (Novi Sad), Lazar Đuričić (Valjevo), Radenko Tadić (Novi Bečej). Dežurni lekar: dr Andrej Mihajlović (Bečej).

REZULTATI – kruzer: Igor Nistor (Novi Sad) – Mateo Škapik (Kikinda) 2:0 (tko u 2. rundi). Kruzer: Stefan Mihajlov (Beograd) – Miloš Pavličević (Beograd) 2:0 (40:36). Poluteška: Aleksandar Macekanja (Obrenovac) – Ognjen Petrović (Kikinda) 39:37. Supetvelter: Željko Kovačević (Sombor) – Milan Živković (Beočin) 2:0 (40:36). Poluteška: Miloš Stojanović (Beograd) – David Vaštag (Bečej)  2:0 (tko u 2. r.). Kruzer: Nemanja Ponorac (Banja Luka) – Nikola Knežević (Kikinda) 2:0 (tko u 2. r.). Laka: Nina Pavlović (Smederevo) – Aleksandra Ivanović (Berane) 2:0 (jednoglasno). Velter: Nikola Vlajkov (Bečej) – Đorđe Ristić (Zrenjanin) 2:0 (tko u 3. r). Laka: Ksenija Medić (Bečej) – Miona Vujošević (Kikinda) 2:0 (tko u 1. r.). Superlaka: Bogdan Drašković (Zrenjanin) – Aron Karolji (Bečej) 2:0 (39:37). Poluteška: Marko Nikolić (Beograd) – Goran Sučević (Zrenjanin)  2:0 (jednoglasno). Velter: Milan Delić (Čurug) – Dimitrije Đorđević (Niš) 2:0 (jednoglasno).

Boks je, očito, popularan u Bečeju | Foto: V. Jankov

 Sportski Bečej ispratio je godinu profesionalnom bokserskom revijom, koja je imala humanitarni karakter. Organizator Srpska profesionalna bokserska federacija i domaćin Kik boks klub Bečej odlučili su da na ulazu postave kutiju za dobrovoljni prilog i sav prikupljeni novac je uplaćen fondu za lečenje dvogodišnjeg Stefan Gončina iz Rume.

Sama revija je mogla da poprimi i epitet „maratonska“, jer je sve potrajalo 222 minuta. Međutim, to nije smetalo Bečejcima da ostanu do kraja i uživaju u dobrom boksu, što je još jedna potvrda da su pravi ljubitelji plemenite veštine.

– Obećali smo na prethodnoj reviji početkom novembra da ćemo do kraja godine organizovati još jednu reviju i da ćemo upariti kvalitetne boksere. To se i obistinilo. Ovo je četvrta ovogodišnja, a ukupno 12 u kontinuitetu posledjih godina, profi revija. Sada dajemo novo obećanje da ćemo i u olimpijskoj godini ljubiteljima boksa u Bečeju priuštiti nova zadovoljstva na ringu, rekao nam je po završetku poslednje revije pretposlednjeg dana u godini predsednik i trener u Kik boks klubu Bečej Žarko Radović.

Ksenija Mediće je ekspresno završila posao u ringu | Foto: V. Jankov

Činjenica da se od 12 borbi u sedam boksovao predviđen broj rundi, dovoljno kazuje da su upareni bokseri približno istog kvaliteta. Najkraća borba bila je konkurenciji dama. Bečejka Ksenija Medić je već na startu borbe serijom udaraca obasula Kikinđanku Mionu Vujošević i prekid je bio neminovan. Bečejac Nikola Vlajkov je u trećoj rundi primorao na predaju Zrenjaninca Đorđa Ristića. Preostala dvojica domaća takmičara nisu iskoristila prednost domaćeg ringa.

David Vaštag je posustao u drugoj rundi sa Beograđaninom Milošem Stojanovićem, a mladi Aron Karolji je u svojoj debitantskoj borbi pružio čvrst otpor vrlo dobrom Zrenjanincu Bogdanu Draškoviću. Peti član kluba domaćina Milan Delić je iz obližnjeg Čuruga i opravdao je ulogu favorita u glavnoj borbi večeri protiv Nišlije Dimitrija Đorđevića. U borbi koja je sve zadovoljila pobedio je jednoglasnom odlukom sudija.

Milan Delić je s pravom boksovao u glavoj borbi večeri | Foto: V. Jankov

Od ostalih borbi valja izdvojiti i drugu u ženskoj konkurenciji, gde je Nina Pavlović iz Smedereva sve vreme dominirala protiv Aleksandre Ivanović iz Berana. To se može konstatovati i za pretposlednju borbu večeri u kojoj je prvak Mediterana u WBC verziji poluteškaš Marko Nikolić iz Beograda dominirao u borbi sa Zrenjanicem Goranom Sučevićem, kojeg je, između ostalog, dva puta slao u nokdaun. Ubedljiv je bio i Banjalučanin Nemanja Ponorac u sudaru sa Kikinđaninom Nikolom Kneževićem. Valja pohvaliti i borbu poluteškaša Aleksandra Macekonje iz Obrenovca i Ognjena Petrovića iz Kikinda, koji se sve četiri runde izmamili aplauz bečejske publike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име