Kancelarija za mlade opštine Bečej jedna je od retkih u Srbiji koja kontinuirano postoji već 15 godina. Danas (1. decembar) je dodelom nagrada na foto – konkursu „Bečej noću“ i uz druženje sa mladima, obeležen rođendan.

Nikola Doroslovački dobio je specijalnu nagradu, a Ognjen Maričić je, prema oceni žirija, zaslužio prvo mesto i fotoaparat.

U poslednjem istraživanju Krovne organizacije mladih Srbije navodi se da mnoge lokalne samouprave u Srbiji nemaju sve mehanizme za unapređenje položaja mladih na njihovoj teritoriji. Bečej, uz postojanje Kancelarije za mlade, sistematizovanog mesta koordinatora, člana opštinskog veća za mlade, kao i Saveta za mlade, te i prostorija za mlade  u nekoliko mesta u opštini, primer je dobre prakse.

Ostalo je da se konkursom odabere novi koordinator Kancelarije, budući da je Dijana Peter pre nekoliko meseci angažovana u kabinetu predsednika opštine Bečej.

Uz to, neophodno je reviditirati lokalni akcioni plan za mlade opštine Bečej koji ističe ove godine i pristupiti izradi novog.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име