Kancelarija za mlade opštine Bečej bila je bila u utorak (10.12.) domaćin okruglog stola pod nazivom „Životna sredina u omladinskoj politici na lokalnom nivou“. Skup je okupio predstavnike lokalne samouprave nadležne za pitanja zaštite životne sredne, omladinske i ekološke organizacije u Bečeju. [widgetkit id=101]

Sastanak je otvorio Dane Mandić, koordinator kancelarije za mlade, a prisutne su pozdravili zamenica predsednika opštine Tamara Ivanišević i Laslo Friš, član Opštinskog veća za ruralni razvoj i zaštitu životne sredine. Cilj skupa je bio upoznavanje sa omladinskim aktivizmom u oblasti zaštite životne sredine u opštini Bečej. Okrugli sto omogućio je da se zajedničkim snagama označe problemi životne sredine na lokalnom nivou i predlože načini uključivanja mladih u njihovo rešavanje. Takođe, ovaj skup je doprineo jačanju organizacija civilnog društva u procesima donošenja odluka po pitanjima životne sredine, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou, stavljajući poseban naglasak na mlade.

Predstavljene su i nagrade „Zeleni aktivista“ i „Zeleni pečat“ koje se dodeljuju najistaknutijem pojedincu, odnosno kancelariji za mlade angažovanim na zaštiti životne sredine na lokalnom, kao i nacionalnom nivou. Priznanja donose i vredne nagrade, pa će nosilac „Zelenog pečata“ dobiti i opremu za kancelariju vrednu 1.000 evra, a „Zeleni aktivista“ profesionalni fotoaparat.

Događaj je organizovan u okviru projekta “Životna sredina u omladinskoj politici u Srbiji”, koji sprovodi Evropski omladinski centar u partnerstvu sa Centrom za ekonomiju, politiku, ekologiju i održivi razvoj i Srpskim centrom za ekološka istraživanja. Projekat se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA). 

 

Izvor: KZM 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име