Opštinska smotra recitatora slogana „Pesniče naroda mog“ polako vraća veru u lepo kazivanje reči. Jer, poslednje dve godine broj učesnika je znatno opao, pa je lane, primera radi, ukupno bilo 78 učesnika, od kojih 48 na srpskom i preostalih 30 na mađarsokom jeziku.

Za ovogodišnju smotru prijavilo se ukupno 114 takmičara, 72 na srpskom i 42 na mađarskom jeziku. Istina u svečanoj sali Narodne biblioteke Bečej nisu, baš, svi nastupili, ali je stotinak takmičara u sve tri uzrasne kategorije dalo svoj doprinos da Smotra dobije prelaznu ocenu.

Po običaju, najviše učesnika bilo je u najmlađoj uzrasnoj kategoriji. Nastupilo je ukupno 46 učenika od prvog do četvrtog razreda, od kojih 30 na srpskom i 16 na mađarskom jeziku. Vizu za Zonsku smotru, koja će se održati 5. marta u Gradskoj biblioteci Subotica, izvadili su Noemi Gal, Luka Drapšin i Agneš Mužljai.

U srednjoj kategoriji, kojoj pripadaju učenici viših razreda osnovnih škola, nastupilo je 38 takmičara, po 19 na srpskom i mađarskom jeziku. Po odluci žirija u sastavu novinarka Timea Kimeveš i glumica Aneta Tucakov, pravo da se predstave i na Zonskoj smotri stekle su Natalija Bagi, Lana Bakrač i Vanja Bojović.

Najzad, u kategoriji srednjoškolaca podbacile su takmičarke na mađarskom jeziku. Od pet prijavljenih, tri su nastupile i nijedna nije završila recitaciju, jer im je ponestalo koncentracije. Na srpskom jeziku je 12 srednjoškolaca kazivalo prigodnu poeziju, a u Suboticiće nastupiti Milutin Kamberović, Dunja Makša i Nataša Stojačić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име