Planinarima nude i prigodnu izložbu „pod vedrim nebom“ | Foto: Vlastimir Jankov
Planinarima nude i prigodnu izložbu „pod vedrim nebom“ | Foto: Vlastimir Jankov

Letnja kolektivna izložba slikara amatera Likovne sekcije „Duga“, koja od 2002. godine radi pri bečejskom MKD „Petefi Šandor“, postavljena je u galeriji „Krug“ i svečano se otvara 15. juna u 18 sati.

Ljubitelji likovnog stvaralaštva možiće da vide zanimljive slike do 29. juna. Zimska izložba je, tradicionalno, uoči božićnih i novogodišnjih praznika u istoimenom domu matičnog Društva.

Sve je to plod našeg rada i svaki član Sekcije predstavlja se, obično, sa po dva dela na izložbi. Ove godine će se predstaviti 24 člana iz Bečeja i Temerina, a biće izloženo 42 dela rađena u raznim slikarskim tehnikama. Nije nam teško da prikupimo slike, jer vredno radimo jedanput nedeljno u domu MKD „Petefi Šandor“ ili u prirodi. Obično obilazimo atraktivne destinacije u našoj opštini, ali znamo da potražimo motive i širom Vojvodine. Teže nam je da iselektiramo koje će se slike naći na izložbi, priznaje predsednica Likovne sekcije „Duga“ Piroška Tot Kaša.

Sa otvaranja lanjske Letnje izložbe | Foto: Vlastimir Jankov
Sa otvaranja lanjske Letnje izložbe | Foto: Vlastimir Jankov

Međutim, neće likovni stvaraoci dugo uživati u plodu svog rada, jer ih za tri dana čeka novi izazov. U pitanju je tradicionalna Letnja kolonija, koja će se ove godine održati 18. juna na Berkešovom salašu.

Ovo je četvrta Letnja likovna kolonija. „Prvenac“ je bio u atraktivnom ambijentu dvorca Bogdana Dunđerskog, koji je sada dvorac „Fantast“, druga u predivnom bečejskom Goranskom parku, a treća na Zelenom korzou, kuda Bečejci prolaze da bi stigli do Tise. Ove godine izložba traje od 9 do 17 sati i biće pedesetak učesnika. Pored nas Bečejaca i Temerinaca, dolaze nam gosti iz Bačkog Petrovog Sela, Bačke Topole, Zrenjanina, Mužlje, Novog Sada, Čoke… Tema kolonije je: Bečej sa širokom lepezom atraktivnih motiva, dodala je Paroška Tot Kaša.

Slikari „Duge“ na radnom zadatku  | Foto: Vlastimir Jankov
Slikari „Duge“ na radnom zadatku | Foto: Vlastimir Jankov

Bečejski slikari amateri će bogatu junsku aktivnost završiti 26. juna, kada će oplemeniti tradicionalnu, osmu po redu, akciju Planinarskog društva Bečej – Leson „Pešačimo u prirodi“ na Bisernom ostrvu kod Bačkog Gradišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име