Opština Bečej i Nevladina organizacija Lidernet potpisali su danas (8. avgust) ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji koji podrazumeva implementaciju programa Lokalne akademske mreže. Bečej je petnaesto mesto koje će raspolagati programom čiji je prvenstveni cilj da integriše studente u javni i privredni život lokalnih zajednica. Autor programa je Lidernet, a najveća potiska opština je ujedno i jedina kojoj je bez nadoknade predat ovaj softver.

 

Sa ciljem da na ovakav način studente uključi u javni i privatni život opštine Bečej, da se mladi umreže i organizuju, Lokalna akademska mreža je i vrsta pomoći srednjoškolcima u odabiru fakulteta, ali i povećanju zapošljivosti visokoobrazovane omladine. Kako iz te organizacije navode, primenom ovog programa, mladi koji se školuju postaće vidljiviji, kako sebi tako i široj društvenoj zajednici. Naime, pomoću softvera će podaci o studentima biti pristupačni potencijalnim poslodavcima, investitorima, preduzetnicima i civilnom sektoru. Ukoliko žele da se njihovi podaci nađu u ovom programu, zainteresovani mogu da se jave u bečejskoj kancelariji za mlade, kao i da se sami prijave na sajtu opštine gde će se ovaj softver naći, kako je rečeno, u skorijem periodu.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej Dane Mandić, član Opštinskog veća Dalibor Kekić i predstavnik Liderneta Zoran Subotički.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име