Közleményben szólította fel a Vajdasági Szociáldemokrata Liga a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei frakcióját, hogy mondjanak le a városvezetésben betöltött funkcióikról, ezzel vállalva a felelősséget a községre kirótt 60 millió dináros bűntettes miatt.

Ahogyan arról a MojBečej portál korábban már beszámolt a bíróság jogerősen 40 millió dináros kártérítési kötelezettségre ítélte Óbecse községet, miután a 2010-ben indított per lezárásaként, az újvidéki Gazdasági Fellebbviteli Bíróság a Vajdaság Autonóm Tartomány indítványának adott helyet.

Óbecse és Törökbecse között egy hídnak kellett volna megépülnie, amelyet a németországi Wilshoffen települése adományozott, azonban erre sosem került sor. A híd forráshiányra hivatkozva végül a Tisza adai szakaszán épült meg és a „Tegnap, Ma, Holnap“ nevet kapta.

Ám, ezt megelőzően Óbecse község a szállítási és összeszerelési költségeire kölcsönt vett fel a tartományi kormánytól, amit nem a szerződésben foglaltak szerint fizettek vissza. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga szerint mivel a Vajdasági Magyar Szövetség a felelőtlen döntések idején és most is részese a hatalomnak, így vállalniuk kellene a felelősséget is a korábbi döntéseikért.

„Az elveszített per költségeit Óbecse község polgárai saját bőrükön fogják megérezni, mert az ítélet miatt a községi költségvetésből 40 millió dinárt kell majd átcsoportosítani“ – áll a Liga közleményében, amelyben emlékeztetnek arra is, hogy a törlesztés miatt nem fog kiépülni a szennyvízelvezető-hálózat idei évre tervezett szakasza és más beruházások megvalósítása is késni fog.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име