Izložba slikara amatera je po pravilu veoma posećena | Foto: Vlastimir Jankov
Izložba slikara amatera je po pravilu veoma posećena | Foto: Vlastimir Jankov

Vredni amateri Likovne sekcije „Duga“ pri bečejskom MKD „Petefi Šandor“ postavili su u galeriji „Krug“ pod krovom Gradskog pozorišta Bečej tradicionalnu letnju izložbu. Ukupno 33 člana iz Bečeja (23), Sente (1), Sremske Kamenice (1) i Temerina (8) izložilo je 61 sliku.

Pošto je istoričar umetnosti pomenute galerije Gabriela Sel pozdravila slikare i brojne posetioce, zahvalila im se na višegodišnjoj saradnji, prisutnima se obratila predsednica Sekcije Piroška Tot Kaša.

-Mi smo crtanje i slikanje učili samo u osnovnoj školi, a vratili smo se ovoj vrsti stvaralaštva znatno kasnije, mnogi tek u trećoj dobi, odkad imamo više vremena i osećamo da imamo dara za druženje sa kičicom i bojama. Držimo se lepe izreke Emila Zole „Umetnost je ništa bez dara, ali dar je ništa bez napornog rada“. Upravo iz tog razloga mi vredno radimo preko cele godine. Okupljamo se jedanput nedeljno, zajedno radimo i razmenjujemo iskustva, a vi sami presudite kroz naše slike ima li napretka, rekla je, između ostalog, Piroška Tot Kaša.

Sve je počelo pre 16 godina i iz godine u godinu Sekcija se omasovljava, jer se priključuju članovi koji ne žive u Bečeju, pa se druženja organizuju i u njihovim sredinama. Aktuelna izložba ima interesantnih eksponata i vredi je posetiti, a biće dostupna do 14. juna.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име